P. Robert Bergman

Dotaz - chcete novou knížku?

15. 10. 2013 14:34
Rubrika: Knížky

Milí a vzácní singáloví přátelé.

Díky vám a i pro vás se mi před půl rokem podařilo vydat knížku „Životní cesta hříšníkova“ – článků o svátosti smíření z tohoto blogu. A protože se mě někteří (i) z vás ptají, jestli budu ve vydávání článků pokračovat, tak bych vás chtěl poprosit o vaše názory a připomínky.

 

Prodaná „Životní cesta“ by novou knížku z velké části i zaplatila, takže by mi odpadla starost o finanční zajištění. A raději ty peníze nějak využiju pro lidi, než aby mi ležely na účtu.

 

Tak buď bych zkusil novou knížku, nebo (protože „Životní cesta“ je už rozebrána) bych mohl už teď udělat dotisk.

Tak, prosím, pište buď sem, nebo přes vzkazy – a také prosím o modlitbu za případné dílo a jeho čtenáře. :)

 

Prakticky: rozsah by mohl být podobný jako u „Životní cesty“, podobná cena – a teoreticky by se to dalo zvládnout do Vánoc.

 

1. Otázka: ANO/NE? (Chcete / nechcete / je to přínosné / je to zbytečné / ztráta času / koupili byste si jí…)

2. Otázka: CO? (jaké články, jaké téma, jaká forma (monotematické, soubor témat, …))

Moc díky :)

Zobrazeno 3093×

Komentáře

petisek

Piš a šiř. Jen si nechej vice poradit s úpravou textu někým z té branže.

rob

Děkuju Petře. Když to je těžký - v jednom dni mi jeden člověk řekl, že se mu líbí blogový styl, a jeden napsal, že jsem z toho měl udělat knížku :) Ale je fakt, že "úprava" bude (pokud to tedy bude) malinko jiná - jaks napsal - nechám si poradit. :)

had

bral bych pokračování nového dílu... je to dobré dílo a má smysl v něm pokračovat - dotisk nebo zveřejnění textů se dá udělat kdykoliv později.

Clara

Jen do toho! :-) Jaké téma máš v plánu? Modlitbu?

slu-nicko

Přidám modlitbu za autora :-)

rob

Had: OK :)
Clara: Ty jo, já zjistil, že jak jsem to kopíroval z Wordu, tak mi to tam nedalo ty otázky... To už jsem napravil :)
Slu-nicko: Děkuju

Clara

Tak já odpovím. :-)

1. Ano, rozhodně ano!
2. Za sebe bych uvítala něco k víře v každodenním životě (vč. výjimečných období - (po) narození dítěte, smrti blízkého, ztrátu zaměstnání atp.). Ale když tak procházím Tvé texty zpátky k roku 2008, jsou mezi nimi i zajímavé články o sebepřijetí, Desateru atd.

A teď otázky ode mě. ;-)

1. Bude možné si udělat rezervaci předem?
2. Bude možné knihu koupit dárkově - tj. že ji zaplatím (vč. poštovného pochopitelně) já, ale půjde na jinou adresu?

Zdendanda

Já jsem určitě pro další psaní. A moc by se mi líbilo, kdyby ta knížka obsahovala zamyšlení o modlitbě (cyklus Zanedbával jsem modlitbu byl super), klidně doplněná o další témata.

RuzenaKuskova

1.Ano 2.Blogový styl-A.podleMatouše,B.podle MarkaC.podleLukáše.

HelenaH

1. Ano
2. Jako Zdeňka + "když se nedaří"-manželství, když přijde nemoc, nepovedou se děti...takové "víra navzdory životním průšvihům"...jak na to. Vím že to nejde vložit do pár stránek knihy, ale třeba takové nasměrování..

Lucie007

Jsem taky pro další psaní:-)
Uvítala bych něco na téma spiritualita v manželství, duchovní vedení, různá nebezpečí uvnitř církve, Život z Ducha....:-). Chápu je to široký záběr:-)

Bess

Téma: víra navzdory životním průšvihům a z toho plynoucí síla modlitby je velmi důležité, prosím, piš. A ještě jedna prosba, pokud by byl dotisk "Životní cesty...", budu moc ráda.

AlenkaNusl

Další knížka by mohla být o vztazích (přátelství, partnerství, manželství, rodina..). Ano, koupila bych si ji. :)

slu-nicko

To bude mít Rob co dělat, aby to do Vánoc stihl napsat i vydat :-)))

Lucie007

To ano:-)) No alespoň je vidět, že má psát:-)

JardaNezbeda

No peníze využít na dotisk "Životní cesty" a druhou financovat crowdfundingem (startovac.cz, hithit.com/cs)- jednoduše založíte projekt, 50-100 Kč nastavit jako dary, za 200 Kč poslat knihu. 500 Kč poděkování v knize... :-)

rob

Klárko:
- rezervaci asi ne, ale neměl bych strach - z tiskárny to bude zas plný auto :)
- dárkově by to mohlo jít, bude před Vánocema... To by se mohlo zvládnout.

rob

Dotisk by pavděpodobně mohl být někdy na jaře - určitě sem dám info :)

rob

Moc děkuju za Vaše podněty. Popřemýšlím o tom a zkusím alespoň část z toho realizovat. Jak řekl Einstein: "Vize bez realizace je halucinace." Vážím si Vašich podnětů :)

rob

Jarda: Díky za tip, ale když já tlačím cenu co nejvíc dolů, aby to bylo dostupné právě pro cílovou skupinu - pro mladé lidi, studenty, nevýdělečně činné a výdělečně nečinné :) Co se týče financí tak by neměl být velký problém z prodeje nové knihy zaplatit i dotisk :) Sám pro sebe jsem si řekl, že bude-li to možné, tak peníze z knížky využiju pro další :) Kdybych to dal metodou crowdfundingu, bylo by asi dost komplikované dát to i oficiálním distributorům (KNA, Paulínky - budou-li samozřejmě chtít...). Jo a díky za odkazy - zajímavé... určitě si je uložím :)

Targens

1) Podle mě máš velký dar slova, takže si piš, že piš :) .
2) Jak být svatý v 30ti minutách? :D Dobře, tak asi ne :) . Ale bral bych zajet na hlubinu v tématu s názvem něco jako „Vidím Tě“ a bylo by to o tom, jak nás může vnímat Bůh nebo co si o nás myslet nebo tak. Třeba něco jako rady zkušeného Ďábla (ještě jsem to nečetl) ale naopak :) .

Jsem zvědavý co to bude, ale tak jako tak, držím palce!

Pecik

Ano koupím. Jsem opět pro podobný rozsah, možná spíš monotématická. O tématu budu ještě přemýšlet, ale jakékoliv. Souhlasím s 1¨. u Targense

Ondr

Určitě pište dál, každou knihu kterou napíšete si už objednávám a koupím, téma nechávám na Vás, Váš blok sleduji od r.2008 a Vy máte co lidem říci. Modlitbu za nové Dílo máte u mne jistou. A pokud se týče ceny, je chvályhodné že myslíte ny ty kteří mají málo, to ale neznamená že kdo má dost aby neposlal víc!! Oficiální distributory bych raději vynechala.

rob

Děkuju za všechny vaše podněty. Dá-li Bůh, tak mnohé z nich se povede uskutečnit.
Jen se přiznám, že jsem asi špatně položil otázku - původně mi totiž nešlo o to, co by se mělo ještě napsat, ale z jakých (už napsaných) poskládat tu knížku, aby to mělo nějakou kloudnou formu. :)

Clara

V tom případě - šlo by spojit rubriky Aktuální křesťanství, Okultismus a Sebepřijetí? Myslím, že styčné body/plochy tam jsou...

rob

Já jsem se díval na to sebepřijetí a to by vydalo na monotematickou knihu - jenže jak jsem to tak pročítal, tak jsem zjišťoval, kolik moc toho tam ještě chybí a tak jsem začal doplňovat a dopisovat - a to je práce tak na rok :( V okultismu je toho zas dost málo - a také tu mám rozdělaný jeden článek, který je možná lepší a výstižnější než všechny ty předchozí.
To s tím aktuálním by šlo... :) Už na tom skoro měsíc přemýšlím, ale pořád nevidím nějakou tu jednotící myšlenku... Moc se mi to nechce vzít stylem "sebrané spisy". Dokonce jsem si udělal už i takový seznam článků a pracovně bych to viděl něco jako aktuální otázky dnešních křesťanů, ale pořád to ještě nemám dotažené.

Clara

Tak držím palce, ať se povede, a těším se na výsledek. :-)

rob

Děkuji :)

Zobrazit 28 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio