P. Robert Bergman

Obnova křestního vyznání

26. 7. 2008 10:11
Rubrika: Okultismus

V předchozím článku jsem psal o tom, že jednou z velmi účinných zbraní proti úkladům Zla je obnova křestního vyznání. V liturgii se jí modlíme pouze u křtu a jednou za rok na vigílii Bílé soboty. Proto k ní asi nebude mít moc lidí přístup – a tak jsem si řekl, že by to tady, když už je tu psáno o okultismu, může být taky.
Křest je svátost, při které se (kromě jiného) stáváme Božími syny a dcerami a náš Otec, Bůh, nám dává podíl na vítězství Ježíše Krista nad silami temna. Odpouští nám naše hříchy a vrací nám nevinnost, kterou měl člověk před svou první vzpourou vůči svému Stvořiteli (před prvním hříchem).
Při obnově křestního slibu je velmi prospěšné vzbudit lítost nad všemi hříchy a prosit Boha za odpuštění. Pak s Boží milostí posíleným srdcem můžeme svůj křestní závazek obnovit. Samo obnovení sice neodpouští naše osobní hříchy, ale daruje nám sílu a svobodu se od zla distancovat a s Boží pomocí dojít k odpuštění (a případně rozvázání) ve svátosti smíření.
Přeji Vám radost z toho, že Bůh je naším Otcem a že my jsme jeho synové a dcery, které volá ke svobodnému životu a k vítězství nad jakoukoliv temnotou.
Ať Vám Pán žehná.
Ahoj. :)


OBNOVA KŘESTNÍHO VYZNÁNÍ

My všichni máme účast na Kristově vítězství nad smrtí: Neboť křtem jsme byli spolu s Kristem pohřbeni, abychom s Kristem vstali k novému životu. Proto se nyní zřekněme se ducha zla a vyznejme víru v Krista Ježíše, zřekněme se hříchu a slibme, že chceme sloužit Bohu.

Chci žít ve svobodě dětí Božích, a zříkám se proto hříchu.
Amen.

Chci, aby mě nikdy hřích neovládl, a zříkám se proto všeho, co k němu láká.
Amen.

Zříkám se ducha zla a všeho, co působí a čím se pyšní.
Amen.


Věřím v Boha, Otce všemohoucího, Stvořitele nebe i země, i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho; jenž se počal z Ducha svatého, narodil se z Marie Panny, trpěl pod Ponciem Pilátem, ukřižován, umřel i pohřben jest; sestoupil do pekel, třetího dne vstal z mrtvých; vstoupil na nebesa, sedí po pravici Boha, Otce všemohoucího; odtud přijde soudit živé i mrtvé. Věřím v Ducha Svatého, svatou církev obecnou, společenství svatých, odpuštění hříchů, vzkříšení těla a život věčný. Amen.

Všemohoucí Bůh, Otec našeho Pána Ježíše Krista, nás vysvobodil z hříchu a dal nám život z vody a z Ducha svatého. Kéž v nás svou milost chrání, abychom byli s Kristem spojeni na věky věků. Amen.


MODLITBA ZA SVOBODU

Bože, od tebe máme svou svobodu i spásu,
a tvůj Syn nás svou krví vykoupil z otroctví hříchu a smrti;
vyslyš naše prosby a udržuj v nás život, který nám dáváš,
abychom ve spojení s tebou nacházeli trvalou jistotu a bezpečí.
Skrze tvého Syna Ježíše Krista, našeho Pána, který s tebou v jednotě Ducha Svatého žije a vládne na věky věků. Amen.



Zobrazeno 15186×

Komentáře

Occultus

Vážně krásná báseň.
Jeden můj kamarád má vyloženě střevo a píše fakt zajímavě, to stojí za to i číst. Jinak mám hodně rád třeba F.Villona a opravdu krásné věci jsou v Erbenově Kytici, jednoduché verše, ale krásné a navíc zajímavé příběhy, co mají duši.

Andrea Hýblová (Neposeda)

dík robe, hledala jsem inspiraci na zítřejší adoraci (rýmuju to skoro jako Nezval, že)

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio